Проблеми духовно-морального виховання дітей дошкільного віку

2016-06-29

29 червня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання круглого столу на тему «Духовно-моральне виховання дошкільників: реалії та перспективи».

Головуючими круглого столу були: Панасюк Тамара Вікторівна, начальник відділу дошкільної освіти Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН; Марущенко Володимир Станіславович, голова Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при МОН.

На зустрічі було презентовано програму "Духовно-моральне виховання дошкільників на християнських цінностях", яка отримала Гриф МОН України №1/11-10157 від 29.12.2015 «Рекомендовано для використання в дошкільних навчальних закладах».

Співавтор зазначеної програми, Саннікова Т. В. - доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти ООІУВ, к.п.н., зробила доповідь: "Досвід Одеського обласного інституту удосконалення вчителів щодо підготовки вихователів ДНЗ до проведення занять з духовно-морального виховання ".

Своїми напрацюваннями щодо християнського виховання поділилися завідувачі ДНЗ м. Южне - Сучок В.Є., м. Переяслав-Хмельницький - Томенко Л.М. та м. Добропілля ДНЗ №36 «Пролісок» - Андрушків Г.Ф.

Гості з різних областей України: Кіровоградської, Вінницької, Тернопільської, Одеської, Хмельницької, Полтавської, Черкаської та

м. Києва одностайно зійшлися на думці про важливість духовно-морального виховання дітей. За результатами роботи круглого столу при МОН України розроблена резолюція.

До департаментів освіти Обласних державних адміністрацій надійшли інструктивно-методичні рекомендації "Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016-2017 навчальному році" – лист МОН України від 16.06.2016р. № 1/9-319, де програму "Духовно-моральне виховання дошкільників на християнських цінностях" рекомендовано для впровадження.

Кiлькiсть переглядiв: 276

Коментарi