Семінар з духовно-морального виховання дітей дошкільного віку

2016-05-31

/Files/images/06062016жг.jpg

31 березня 2016 року на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбувся регіональний науково-методичний семінар з духовно-морального виховання дітей дошкільного віку для працівників дошкільної освіти області, в якому взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, спеціалісти Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та співробітники Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія».

Питання нормативно-правового забезпечення розвитку дошкільної освіти та про необхідність вирішення окремих питань щодо якості підготовки і підвищення кваліфікації фахівців для дошкільної освіти у своїй доповіла Панасюк Тамара Вікторівна, начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Сіданіч Ірина Леонідівна, професор УМО НАПН України, звернула увагу на те, що система духовно-морального виховання в Україні поширюється у всіх ланках, починаючи з дошкілля і завершуючи вищими навчальними закладами, в яких готують викладачів предметів духовно-морального спрямування.

З науковою доповіддю «Сучасні реалії і перспективи духовно-морального виховання дошкільників в Україні», виступила Богуш Алла Михайлівна, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики дошкільної освіти Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського. Відома освітянка зробила глибокий аналіз понять духовність, духовно-моральне виховання, духовна вихованість.

Безпосередньо програму «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях» презентувала її співавтор Сучок Віра Євгенівна, завідувач дошкільного навчального закладу «Казка» м. Южного. Також, слухачі ознайомилися з прикладами практичного впровадження духовного виховання у навчальному закладі.

Новікова Дар’я, директор Фонду «Всеукраїнська гуманітарна місія» ознайомила присутніх з напрямами діяльності Східноєвропейської гуманітарної місії та шляхи співпраці з дошкільними навчальними закладами України.

Наприкінці всі слухачі семінару отримали від згаданої місії додаткову методичну літературу, яку можна використати у підготовці та проведенні занять з духовно-морального виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях.

Кiлькiсть переглядiв: 358

Коментарi