Табір праці та відпочинку«Оберіг» у складі НВК ім.В Чорновола м.Южного

2015-06-18

/Files/photogallery/851/прибирання території школи.JPG

З 02 по 19 червня 2015 року діє ДЗВ «Оберіг» у складі НВК ім.В Чорновола м.Южного Одним із основних завдань виховної роботи табору стало ознайомлення дітей з різними професіями та виховання шанобливого ставлення до представників всіх спеціальностей, створити нове та красиве своїми руками. В таборі, як і в попередні роки, вихованці були природно включені як в інтелектуальну, так і в суспільно-корисну працю.

Учні індивідуально або в групах готували проекти (дослідження, презентації екскурсійних матеріалів, підготовка та проведення вікторин, брейн-рингів для інших вікових груп тощо). У складі закладу діяла мовна школа ( 2 загони ).Особливий акцент у таборі робився на глибше оволодіння англійською мовою всіма учнями: проводилися ігри, День англійської мови, квести . Не менш важливим було і екологічне виховання учнів: екскурсії з метою вивчення флори і фауни рідного краю, відвідування ботанічного саду м. Одеса, продовження екологічної акції «Здай батарейку-врятуй їжачка. Здай макулатуру- збережи дерево». Для проведення лекції запрошено мистецтвознавця з Одеси Володимира Островського,на зустріч з яким були запрошені учні всіх шкіл. Проведено шаховий турнір.

Організатори ДЗВ доклали максимум зусиль, щоб відкрити перед дітьми яскраву палітру багатьох професій. Вихованці відвідали значну кількість підприємств міста Южного та околиць (КП «Паляниця», міську кузню, пожежну частину, Южненський електрозавод, ЮМТ «МиГ», міську галерею,міську бібліотеку, міські музеї та музеї м. Одеса, тетри м. Одеса, , музей цікавих наук м. Одеса тощо), по можливості взяли посильну участь у виготовленні власної продукції. Діти були залучені до волонтерської діяльності (допомога вихователям молодших груп ДЗВ), опанували роботами з ремонту меблів та роботами в господарській частині (поливали та підживлювали квіти, встановлювали лавки, підкопували дерева тощо.). До роботи закладу були запрошені майстри, які дали майстер-класи, залучивши дітей до ручної роботи (робота з глиною, особливості роботи на гончарному колі, ліплення вареників, вироби з соломки, миловаріння, вінки з квітів, вироби з паперу та підручних матеріалів, вироби з полімерної глини). Отож, кожна дитина в таборі приміряла на себе значну кількість професій, відкрила таємниці світу дорослих, які щоденно створюють для дітей духовні та матеріальні блага.

Новинкою табору стала фотовиставка Всеукраїнського фотоконкурсу на тему «Благодійність крізь призму об’єктиву». Конкурс проводиться вп’яте Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. Виставки була розміщена впродовж тижня в приміщенні НВК ім. В.Чорновола. Серед вихованців табору були підготовлені екскурсоводи, які проводили екскурсії не лише для вихованців НВК, але й для учнів інших шкіл. По закінченню екскурсії діти мали змогу долучитися до плетіння маскувальної сітки.

Спортивно-оздоровча діяльність є невід’ємною частиною проведення таборів. Діти опанували навики туризму: навчилися розтаборовуватися, розпалювати вогонь, куховарити на природі, здобувати воду, утилізовувати сміття. Велику увагу в цьому році приділили вуличним іграм, спортивним змаганням та квестам. Спортивні ігри, турніри, змагання, активний відпочинок на морі сприяли всебічному оздоровленню та розвитку кожного вихованця. Також вихователі знайомили дітей зі спортивними клубами міста та успішними спортсменами з метою популяризації спорту та залучення дітей до конкретної секції (діти відвідали секції скелелазіння, циркову студію, вчилися триматися на байдарках, каное та драконах.).

Учнями 10- х класів була спланована тривала поїздка до міста Кам`янець-Подільського,що дала змогу учням не лише насолодитися новими краєвидами, а й пізнати краще як вчителів, так і своїх однокласників, побачити їх в життєвих ситуаціях.

Творча діяльністьпроходила крізь усе таборове життя. Важливим завданням було навчити всіх дітей табору вільно рухатися під музику, з метою подальшого їх залучення до тацювалин шкільних та міських танцювальних проектів. Тому організаторами (серед яких були і діти) проводилися танцювальні руханки та флешмоби, які дали можливість залучити практично всіх вихованців табору. Новим напрямком стали роботи творчих майстерень. Діти, об’єднанні у різновікові групи разом із керівниками напротязі перебування в таборі готували на представляли наступні проекти: «Програма шкільного телебачення» (підготувати випуск новин про таборове життя), «Відеопроекти» (навчитися робити комп’ютерні презентації та презентувати життя своєї групи), «День англійської мови», «Розважальна програма» (день розваг із залученням усіх вихованців табору), «Екскурсія містом Южним», «Кулінарні витребеньки», «Дизайнерський проект» (виготовлення речей для оформлення житла, сцени використовуючи підручні матеріали). Щоб звернути увагу дітей на красу життя та чарівність світу навколо був проведений фотоконкурс «Фотокрос -Барви життя», проведені майстер-класи з петриківського розпису. Також вихователі по можливості залучали значну кількість дітей до театральних постановок, інсценізації були включені і у навчально-виховний напрямок.

Режимні моменти сприяли повноцінному проведенню табору. Вихованці мали дворазове харчування (сніданок вартістю19,45грн. та обід – 31,02 грн.). Враховуючи близькість розташування закладу до моря, у режимі дня був відведений час на відпочинок та оздоровлення на узбережжі.

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi